Eternit

Eternit

Bij Vandenbussche vind je een breed aanbod aan kwalitatieve vezelcementplaten uit het gamma van Eternit, duurzame en milieuvriendelijke gevelbekledingsmaterialen met wereldfaam.

De EQUITONE vezelcementplaten en de Cedral gevelstroken worden gekenmerkt door een aparte textuur en een unieke look & feel. Een lichtgewicht voorzetgevel, snel gemonteerd, duurzaam, decoratief én beschermend. Dé oplossing voor nieuwbouw en renovatie.

In ons aanbod vind je:

  • Equitone, Linea: Een stoere aanblik met een telkens veranderend schaduweffect door de diepe groeven.
  • Equitone, Tectiva: Een ruw oppervlak dat elk paneel uniek maakt in afwerking en kleurschakering.
  • Equitone, Materia: Natuurlijke, subtiele schakeringen dankzij een gestructureerd en fluweelachtig oppervlak.
  • Equitone, Natura: Een matte afwerking met een zijdezachte feel. Verkrijgbaar met een PRO-toplaag, anti-graffiti en extra krasbestendig.
  • Equitone, Pictura: Een gevel met frisse accenten, een selectie aan hedendaagse kleuren met een extra geharde topcoating, anti-graffiti en een hard en krasbestendig oppervlak.
Gebouw met speciale architectuur in equitone gevelpanelen

Equitone gevelpanelen

De EQUITONE gevelpanelen, ontwikkeld in samenwerking met architecten, zijn uniek en hebben het primitieve karakter van natuurlijk composietmateriaal dat uitsluitend uit cement, cellulose en mineralen bestaat. Door te spelen met verschillende vormen en formaten ontstaan unieke creaties. EQUITONE is een veelzijdig materiaal dat doorboord en bedrukt kan worden. De vezelplaten worden in de massa gekleurd, wat je gevel een uniek en homogeen karakter geeft. EQUITONE panelen hebben een maximale grootte van 1.25m x 3m en kunnen in verschillende formaten verzaagd worden.

Detailfoto van structuur in cedral gevelstroken

Cedral gevelstroken

Cedral stroken zijn vervaardigd uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. De gevelstroken zijn verkrijgbaar in een waaier van kleuren, met een cederhoutstructuur of een licht gestructureerd uitzicht.

Klassieke keuze

Met Cedral Wood, overlappend geplaatst, kies je voor een gevelstrook met een stijlvolle houtnerfstructuur.

Zachte finish

Cedral Smooth, eveneens overlappend geplaatst, zonder klassieke houtnerfstructuur. Voor een mooi egaal geheel.

Moderne houtlook

Cedral Click Wood, een topper in ons gamma. De warme uitstraling van hout met een strakke afwerking, voorzien van een tand-en-groef systeem.

Strakke uitstraling

Cedral Click Smooth, een strakke look geschikt voor alle moderne woningen. Een effen structuur met een tand-en-groef systeem.

Benieuwd naar ons vakmanschap? Neem contact met ons op.